dimecres, 6 de març del 2013

La recuperació

A l'hora de planificar la temporada sempre ens fixem uns objectius que volem aconseguir, però també hem d'arrossegar un hàbits que són vitals per superar les nostres metes. Un pensament erroni seria entrenar les hores suficients per cobrir amb seguretat el temps que es vulgui marcar en una competició, i no equilibrar aquest esforç amb una bona nutrició, tant de líquids com de nutrients, ni amb una bona recuperació posterior. Crec de vital importància fixar-se en la recuperació del cos després de la competició per a poder encarar la següent sense problemes musculars.
 
Al finalitzar la competició

És d'igual importància aquest punt que els entrenaments diaris, ja que el teu cos pot reaccionar negativament a tot l'esforç realitzat i això pot ocasionar lesions, el famós cruiximents, dolors en articulacions, etc. Per aquest motiu, la ingesta de begudes energètiques, la presa de productes que protegeixen l'aparició de cruiximent i altres productes relacionats són vitals per reforçar a l'organisme.


Existeixen molts medis que afavoreixen la recuperació i poden ser utilitzats directament per l'esportista:


- Mitjans físics
: escalfament, utilització de banys amb aigua freda, contrastos fred-calor, volta a la calma, massatges, sauna, etc.

- Mitjans fisiològics:
especialment un correcte dosatge del binomi treball-descans.   

- Mitjans ego-nutricionals : aplicació de substàncies ergogèniques (si anessin necessàries en estats carencials), dins d'una correcta nutrició. 

Per prevenir el cansament i obtenir una recuperació més ràpida prenc un producte recuperador, que vaig obtenir dels amics de somosfarma, i la veritat que em va molt bé per no patir dolors extres i que el cos no pateixi contractures. A més, abans d'un esforç intens aporta una font d'energia extra: 


La marca isostar és de les pioneres en temes de nutrició esportiva, i no és per menys després de que la majoria de triatletes i corredors utilitzen els seus productes per obtenir els resultats esperats. 
La marca isostar es de las más importantes dentro el mundo de nutrición deportiva, i no es para menos después de comprobar que los triatletas y corredores utilizan sus productos para obtener los resultados esperados.

És molt important recuperar-nos correctament per a no haver de patir lesions, així que cal tenir cura un cop hem realitzat un entrenament de qualitat o una competició.

*Seguim entrenant*

2 comentaris:

  1. Muy bueno el articulo! Sigue entrenando

    ResponElimina
  2. Muchas gracias Laboti, siempre es un orgullo que le guste a alguien el artículo!

    ResponElimina