diumenge, 10 de febrer del 2013

Manteniment de les ulleres de piscina

Oi que és molest nedar sense veure res? O simplement nedar amb poca visibiitat? Quan vas nedant amb continuïtat segur que has acabat notant amb el temps que les ulleres s'empanyen, perden propietats, les gomes es podreixen, sobretot en el tema d'empanyar-se els vidres, ja que en ocasions ens fa falta parar-nos per netejar les lents. És per aquest motiu que cal tenir unes nocions bàsiques de com fer un correcte manteniment de les ulleres de natació.

El primer i més important és intentar no tocar la part interna de les lents amb els dits, sobretot quan les ulleres estan mollades ja que si tenen un tractament anti-vao ens l'estarem carregant. Abans de començar, amb les ulleres encara seques, es pot passar la llengua per les lents o tirar una mica de saliva i aclarir-les després per a que les micropartícules d'aigua no es quedin a les lents. Si necessitem netejar-les mentre nedem o treure-li aigua només s'han d'aclarar amb aigua de la piscina, no tocar-les.

Al final de l'entrenament cal aclarir-les amb aigua de la dutxa (aigua sense clor), i si és possible que estigui freda, i tornant a insistir en que no es toquin les lents. 
Tampoc s'han de guardar mollades, per tant cal secar-les amb un drap o la pròpia tovallola. Amb un bon assecatge es guanyarà en vida útil de les gomes i l'ajustament a l'ull. Com a consell, el millor que es pot fer és penjar-les i que s'assequin per elles mateixes.

Amb aquests consells podem triplicar la vida de les nostres ulleres de natació!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada