dijous, 6 de desembre del 2012

La tècnica de la trepitjada

En la pràctica deportiva s'han de tenir en compte tots els coneixements que ens porten a desarrollar de la millor manera possible aquest esport. Una de les raons del bon exercici realitzat és la prevenció de lesions. Per això, cal formar-se correctament realitzant els moviments i la tècnica idònia.

No us penseu que m'invento aquest nou post jeje, tot està buscat i seleccionat de diferents pàgines per així tenir més ventall d'informació sobre això. He decidit fer una petita explicació ja que ara, al tornar a córrer, m'han entrat dubtes de si ho faig bé o no, tot per culpa de un parell de butllofetes que m'ha sortit una a cada peu. Doncs som-hi amb l'explicació:

S'han desenvolupat diferents estudis sobre el calçat adecuat per a córrer, els terrenys més favorables i la técnica concreta de com executar cada moviment que implica la carrera. Serà important conèixer tot això per després aconseguir adapartalo a les característiques físiques de cada atleta. Una de les prioritats en la cursa serà aconseguir un major desplaçament, de manera coordinada i amb el mínim gast energètic.

Cal, també, sobre la meva humil opinió, tenir una mà que ens pugui guiar. Amb lo de la mà no em refereixo a Déu ni res d'això jeje, sinó a un preparador físic que sàpiga quines càrregues i quins exercicis són els idonis per a no sobrecarregar las musculació i poder arribar de la millor manera a la triatló o cursa.

 

Postura durant la carrera


La postura durant la carrera ha de ser vertical i amb els braços relaxats seguint les passes marcades. El bon estil en la carrera es tradueix en un balanceig dels braços bastants lliures que es produeix de forma natural. El hombros no han d'anar enrrere ni endavant, sinó que han de quedar verticals respecte la cintura. Els colzes flexionats 90º, però en carrera d'alta velocitat es desbloqueja aquesta articulació i la seva flexió no arriva a aquest 90º.
El moviment dels braços tan característic serveix per compensar el desequilibri generat pels moviments de les cames i el desplaçament de la cintura.
El cap ha de mantenir-se en prolongació amb el tronc, per això cal mirar a l'horitzó i no canviar la vista ni mirant cap abaix, ni cap adalt ni enrrere, ja que això fa perdre velocitat i descordinació.

 

Millores per la carrera:


- Petjades més llargues.
- El peu de recolzament tindrà el primer contacte amb el terra una mica per davant del centre de gravetat.
- Augmentar el període de vol.
- Reduir l'oscil·lació vertical.
- Augmentar la flexió dels genolls al finalitzar l'impulso cap endavant.

 

Errors fundamentals:


• Extensió completa de la cama de recolzament.
• No elevar ls genolls lo suficient.
• Colocar el tronc excesivament adelantat o cap enrrere
• Moure els braços amb trajectoria casi lateral.
• Portar els braços molt flexionats.
• Acompanyar el braceig amb un moviment notori del cos.
• Rigidesa en el coll.
• En la fase de recolzament flexionar excessivament la cama.


Amb això, i molt d'entrenament, segur que s'arribarà a córrer de la millor manera posible. També cal dir que el córrer és algu molt personal, ja que hi ha gent que va més còmode anant d'una manera o d'una altre, al final lo important és que un es senti lliure!

Deixo un video del meravellós paisatge quan ens endincem al món del córrer:




*Seguim entrenant*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada